Son Seminerler / Etkinlikler


Zübeyir Türkoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi. Tarih: 7 Kasım, 2018, Çarşamba, Saat: 09:30 – 12:00. Yer: Dokuz Eylül Üniv., Tınaztepe Yerleşkesi, Fen Fak. Matematik Böl. B206 nolu seminer/toplantı odası. Özet: Bu seminerde, sonlu üretilmiş Λ-modüllerinin injektif bürümleri hakkında konuşacağız.

Meltem GÜLLÜSAÇ, Dokuz Eylül Üniversitesi. Tarih: 31 Ekim, 2018, Çarşamba, Yer: Dokuz Eylül Üniv., Tınaztepe Yerleşkesi, Fen Fak. Matematik Böl. B206 nolu seminer/toplantı odası. Özet: Bu seminerde Artin cebirler ve kategoriler hakkında konuşacağız.

Neslihan Gügümcü, İzmir Ekonomi Üniversitesi. Tarih: 24 Ekim, 2018, Çarşamba, Zaman: 09:30 – 12:00. Yer: Dokuz Eylül Üniv., Tınaztepe Yerleşkesi, Fen Fak. Matematik Böl. B206 nolu seminer/toplantı odası. Özet: Bu konuşmada önce cebirsel topolojinin bir dalı olan düğüm teorisi ve düğüm teorisinin genellemelerinden kısaca bahsedeceğiz. Daha sonra iki cebirsel yapı olan “quandle” ve “biquandle” lara ... Devamını oku... Düğümleri “biquandle”lar ile boyama

Meltem GÜLLÜSAÇ, Dokuz Eylül Üniversitesi. Tarih: 17 Ekim, 2018, Çarşamba, Yer: Dokuz Eylül Üniv., Tınaztepe Yerleşkesi, Fen Fak. Matematik Böl. B206 nolu seminer/toplantı odası. Özet: Bu seminerde, bazı homolojik işler hakkında konuşacağız.

Meltem GÜLLÜSAÇ, Dokuz Eylül Üniversitesi. Tarih: 10 Ekim, 2018, Çarşamba, Yer: Dokuz Eylül Üniv., Tınaztepe Yerleşkesi, Fen Fak. Matematik Böl. B206 nolu seminer/toplantı odası. Özet: Bu seminerde, sol Artin halkalarda projektif modüllerin yapisi hakkında konuşmaya devam edeceğiz.

Haydar Göral, Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih: 26/10/2018,  Cuma,  Saat: 10:15 Özet: Bu konuşmada ilk olarak topoloji ve geometri kullanarak asalların sonsuzluğunun kanıtları yapılacaktır. Daha sonra Riemann zeta fonksiyonu ile asalların ters toplamları arasında bir ilişki kuracağız. Son olarak bunun bizi Dirichlet’in aritmetik dizilerdeki asallar teoremine nasıl götürdüğünün fikrini vereceğiz. Yer: Dokuz Eylül Üniv., Tınaztepe Yerleşkesi, Fen ... Devamını oku... Asalların Sonsuzluğu ve Aritmetik Dizilerdeki Asallar

Selçuk Demir, Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih: 19/10/2018,  Cuma,  Saat: 10:15 Özet: Bu konuşma Szemerédi teoremi çevresindeki konulara değineceğimiz konuşmaların üçüncüsü olacaktır. İlk iki konuşmada yapılanlara kısa bir özet geçtikten sonra Szemerédi teoreminin kanıtının Ergodik teori ile olan ilgisini konuşacağız. Yer: Dokuz Eylül Üniv., Tınaztepe Yerleşkesi, Fen Fak. Matematik Böl. B259 nolu sınıf.

Meltem GÜLLÜSAÇ, Dokuz Eylül Üniversitesi. Tarih: 3 Ekim, 2018, Çarşamba, Yer: Dokuz Eylül Üniv., Tınaztepe Yerleşkesi, Fen Fak. Matematik Böl. B206 nolu seminer/toplantı odası. Özet: Bu seminerde, sağ minimal – sol minimal homomorfizmalar kavramları, ve sol Artin halkalarda projektif modüllerin yapısı hakkında konuşacağız.

Selçuk Demir, Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih: 05/10/2018,  Cuma,  Saat: 10:15 Özet: Bu konuşma Szemerédi teoremi çevresindeki konulara değineceğimiz konuşmaların ikincisi olacaktır. İlk konuşmada yapılanlara kısa bir özet geçtikten sonra Szemerédi teoreminin kanıtının fikrine değineceğiz. Yer: Dokuz Eylül Üniv., Tınaztepe Yerleşkesi, Fen Fak. Matematik Böl. B259 nolu sınıf.

Zübeyir Türkoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi. Tarih: 26 Eylül, 2018, Çarşamba, Yer: Dokuz Eylül Üniv., Tınaztepe Yerleşkesi, Fen Fak. Matematik Böl. B206 nolu seminer/toplantı odası. Özet: Bu seminerde kaidesi projektif olan halkalar hakkında konuşacağız. Bu halkalara PS halkalar deniyor.  Aşağıdaki PS halka karakterizasyonları W. K. Nicholson ve J. F. Watterrs tarafından verilmiştir. “R bir PS halkadır ancak ve ... Devamını oku... PS Halkalar