Son Seminerler / Etkinlikler


Selçuk Demir, Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih: 19/10/2018,  Cuma,  Saat: 10:15 Özet: Bu konuşma Szemerédi teoremi çevresindeki konulara değineceğimiz konuşmaların üçüncüsü olacaktır. İlk iki konuşmada yapılanlara kısa bir özet geçtikten sonra Szemerédi teoreminin kanıtının Ergodik teori ile olan ilgisini konuşacağız. Yer: Dokuz Eylül Üniv., Tınaztepe Yerleşkesi, Fen Fak. Matematik Böl. B259 nolu sınıf.

Meltem GÜLLÜSAÇ, Dokuz Eylül Üniversitesi. Tarih: 3 Ekim, 2018, Çarşamba, Yer: Dokuz Eylül Üniv., Tınaztepe Yerleşkesi, Fen Fak. Matematik Böl. B206 nolu seminer/toplantı odası. Özet: Bu seminerde, sağ minimal – sol minimal homomorfizmalar kavramları, ve sol Artin halkalarda projektif modüllerin yapısı hakkında konuşacağız.

Selçuk Demir, Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih: 05/10/2018,  Cuma,  Saat: 10:15 Özet: Bu konuşma Szemerédi teoremi çevresindeki konulara değineceğimiz konuşmaların ikincisi olacaktır. İlk konuşmada yapılanlara kısa bir özet geçtikten sonra Szemerédi teoreminin kanıtının fikrine değineceğiz. Yer: Dokuz Eylül Üniv., Tınaztepe Yerleşkesi, Fen Fak. Matematik Böl. B259 nolu sınıf.

Zübeyir Türkoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi. Tarih: 26 Eylül, 2018, Çarşamba, Yer: Dokuz Eylül Üniv., Tınaztepe Yerleşkesi, Fen Fak. Matematik Böl. B206 nolu seminer/toplantı odası. Özet: Bu seminerde kaidesi projektif olan halkalar hakkında konuşacağız. Bu halkalara PS halkalar deniyor.  Aşağıdaki PS halka karakterizasyonları W. K. Nicholson ve J. F. Watterrs tarafından verilmiştir. “R bir PS halkadır ancak ve ... Devamını oku... PS Halkalar

Haydar Göral, Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih: 28/09/2018,  Cuma,  Saat: 10:00 Özet: Bu konuşmada topoloji, geometri ve kombinatorik kullanarak asalların sonsuzluğunun değişik kanıtları yapılacaktır. Yer: Dokuz Eylül Üniv., Tınaztepe Yerleşkesi, Fen Fak. Matematik Böl. B206 nolu seminer/toplantı odası.

Selçuk Demir, Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih: 21/09/2018,  Cuma,  Saat: 10:00 Özet: Bu konuşma Szemerédi teoremi çevresindeki konulara değineceğimiz konuşmaların ilki olacaktır. İlk konuşmada van der Waerden teorem ve bu teoremin dinamik versiyonunu inceleyeceğiz. Daha sonra da bu yolun bizi nasıl Szemerédi teoremine götürdüğünü göreceğiz. Yer: Dokuz Eylül Üniv., Tınaztepe Yerleşkesi, Fen Fak. Matematik Böl. B206 nolu seminer/toplantı ... Devamını oku... Szemerédi Teoremi Çevresinde 1

Sinem Odabaşı, Institute of Physics and Mathematics, Science Faculty, The Universidad Austral de Chile (UACh). Tarih: 26 Temmuz, 2018, Perşembe. Zaman: 10:00 – 12:30. Yer: Dokuz Eylül Üniv., Tınaztepe Yerleşkesi, Fen Fak. Matematik Böl. B206 nolu seminer/toplantı odası. Özet: Konusma iki konu üzerine olacaktır: 1) Bir quiver üzerindeki temsiller kategorisine indirgenmiş eş-burulma çiftlerinin tamlığı (arXiv:1711.00559) ... Devamını oku... Bir Quiver Üzerindeki Temsiller Kategorisine İndirgenmiş Eş-burulma Çiftlerinin Tamlığı ve Zincir Komplekslerinin Alt Kategorilerinin Maksimal Eşdeğerliği

Çağatay Altuntaş, Koç Üniversitesi Tarih: 02/08/2018, Saat: 10:30 Yer: Dokuz Eylül Üniv., Tınaztepe Yerleşkesi, Fen Fak. Matematik Böl. B206 nolu seminer/toplantı odası. Özet: Bu seminerde, sayı cisimlerine giriş yapıp bu cismin cebirsel tamsayılar halkası ile ilgili birtakım özelliklerden bahsedeceğiz. Sonrasında bir sayı cisminin ideal sınıf grubunu tanımlayacağız. Bir sayı cisminin Dedekind zeta fonksiyonunu tanımladıktan sonra ... Devamını oku... Dedekind Zeta Fonksiyonu ve Analitik Sınıf Sayısı Formülü

Selçuk Demir, Dokuz Eylül Üniversitesi Düzgün Dağılımın Bazı Yönleri Üzerine Tarih: 25/07/2018,  Çarşamba,  Saat: 10:00 Yer: Dokuz Eylül Üniv., Tınaztepe Yerleşkesi, Fen Fak. Matematik Böl. B206 nolu seminer/toplantı odası.

Zübeyir Türkoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi. Tarih: 11 Temmuz, 2018, Çarşamba, Yer: Dokuz Eylül Üniv., Tınaztepe Yerleşkesi, Fen Fak. Matematik Böl. B206 nolu seminer/toplantı odası. Özet: Bu seminerde, bir artin R cebiri Λ da sonlu üretilmiş Λ-modüller ve sonlu üretilmiş Λ^{op}-modüller arasında bir dualite hakkında konuşacağız ve sonlu üretilmiş Λ-modüller için yeterli injektiflerin varlığını ispat edeceğiz.